Nyheter

Jämtland försöker spika truppen och förstärker!

2019-12-08 19:18:37
Förr eller senare måste man tagga ned retoriken runt skadade spelare och följdproblemen det orsakar. Den retoriken kan i början vara en buffert och lite ”ursäktande” för sämre prestationer, men på sikt blir det självömkan och skadar det viktigaste Jämtland Basket har!! 
Läs mer

En klar seger för Norrköping mot Jämtland

2019-12-07 08:59:08
Norrköping var aggressivare, spelade mer fysiskt, hade bättre tempo och tajming än Jämtland på i stort sett alla plan. Returtagningen kändes det som om vi blev helt dominerade i men vann. Den statistiken känns som den ljuger lite för Norrköping tog fler returer än vi där en spelare plockade returen ifrån någon annans missade skott. De flesta av våra offensiva returer kändes som om de kom när vi tog returer med samma person som sköt för att vi missade enkla avslut och helt enkelt var närmast bollen. Norrköpings närvaro kändes hela tiden medan vi kändes som skuggor i rörelse.
Läs mer

Årets överraskning tar emot Jämtland?

2019-12-06 09:00:04
Att säga att Norrköping är en överraskning sitter inte som en smäck i min mun, men frågan är om de inte är det?
Tillsammans med Köping anser jag att Norrköping är det lag som överträffat förväntningarna mest, åtminstone mina!
Läs mer

Jämtland Basket blir offensiva

2019-11-30 09:26:32
Efter en tung höst med två riktigt onödiga förluster (Nässjö och BC Luleå) där man i båda matcherna haft klart och tydligt övertag i slutet av ordinarie matchtid, men ändå lyckats hitta ett sätt att tappa båda matcherna. Lägg där till ett för Jämtland inte alldeles osedvanligt miss flyt med skador så hänger inte klubben läpp för det.   Jämtland väljer istället att bli offensiva och siktar fortfarande på final som var målsättningen i höstas och den målsättningen kvarstår.
Läs mer

Borsåmatchen den 10 december är flyttad en timme

2019-11-28 12:47:10
På grund av det stora intresset inför Julmatchen: TISDAG 10 Dec i SBL då Jämtland möter Borås i Östersunds Sporthall flytts matchtiden framåt en timme till kl 20.04

Vissa matcher vill man bara glömma!

2019-11-23 09:10:38
Det som inte får hända men som ändå händer ibland smärtar mer än något annat!
Att tappa en 19 poängs-ledning på 10min, att bara göra 13 poäng i en ”kvart” i en match man dominerat totalt i över 30 minuter och haft ledningen i över 37 minuter, skjuta bättre procent ifrån golvet, ta överlägset flest returer, m.m, m.m, gör förstås denna mentala härdsmältan ännu svårare att svälja.
Läs mer

BC Luleå tredje gången gillt för Jämtland?

2019-11-22 13:03:28
Det har blivit många möten mellan dessa två lagen än så länge i år och nu är det tredje gången bara i höst. Förlust med 4p i första omgången av SBL då Jämtland krigade sig tillbaka ifrån ett 20p underläge och faktiskt hade boll med bara -1p underläge och bara halvannan minut kvar men tappade bollen och chansen att vinna. Sen kom andra förlusten i Svenska Cupens kvartsfinal där det var lika-läge med dryga 10min kvar att spela innan vi inte orkade och tappade till en relativ stor förlust.
Läs mer

Jämtland tog gruvlig revansch

2019-11-18 23:48:57
Ett heltaggat Jämtland gjorde lite som de ville mot Djurgården under första halvlek. Djurgården gjorde en kraftansträngning för att komma ikapp med en riktigt bra tredje period men sedan kunde Jämtland defilera in i mål. Matchen slutade 101–81.
Läs mer

Jämt skägg eller vattendelare mellan Jämtland & Djurgården

2019-11-18 07:59:46
Jämtland Basket, ungefär som Djurgården, han fått ta sig igenom en hel del bestyr med byten av spelare och skador så inget av lagen har väl rosat marknaden med särskilt stabilt spel kan vi väl konstateras. Djurgården ligger i för att få Charles Barton Jr. och Jeremiah Ingram (Södertälje), samt kanske även Elias Desport (UK) på sikt, spelklara.  I nuläget verkar det bara vara Charles Barton Jr. som är spelklar men det ger förstås Djurgården en ordentligt lyft ändå. Charles har tränat med laget under hösten så han är säkerligen bekväm med hur de spelar.
Läs mer

Inte enkelt men ändå en relativt bekväm seger mot Nässjö

2019-11-16 08:39:32
Den första halvleken mot Nässjö blev inte riktigt som jag hade hoppats på eller tänkt mig i siffror och utförande, men helt klart att Thomas Massamba spred ett lugn över laget och Justin Gordon är precis den spelare vi saknat sedan Tavrion Dawson gick ner med sin skada.
Läs mer

Nystart för Jämtland mot Nässjö

2019-11-15 09:17:36
För lite över en månad sedan sprang Nässjö på ett skakigt Jämtland och besegrade älgarna i Tegeltemplet med lagom ring-kant-i och det var början på en lång svacka för Jämtland som ännu inte brutits. Skada, byte av spelare, sämre spel, enorma svackor och enstaka ljusglimtar har blivit resultaten efter den förlusten.
Läs mer

Jämtland värvar igen...

2019-11-12 15:02:53
Ingen kommer efter säsongen 2019-2020 kunna säga att Jämtland Basket bara satt och rullade tummarna när det inte gick som man ville, nu tar Jämtland in en skadeersättare till Gustav Hansson på ett korttidskontrakt.
Läs mer

Jämtland värvar...

2019-11-10 15:43:44
Efter Tavrions Dawsons skada har Jämtland haft en och en halv tung månad och inte hittat sätt att vinna tillräckligt många matcher. Toomas Raadik kommer att fortsätta spela med klubben tills den nya spelaren blir inspelad och spelklar men kommer därefter leta nya utmaningar. Toomas Raadiks inställning är inget annat än professionell ut i fingerspetsarna. Trots att hans kontrakt inte hade ”try-out” inskrivet sa han till oss ”I’m not blind. Me and RT are very alike and we need another style of player for the Team to be successful”. Han ”tar en för laget” skulle man kunna säga och det är en ovanlig men beundransvärd inställning bland dagens professionella basketbollspelare.
Läs mer

Luleås tyngd avgjorde

2019-11-09 09:11:30
Kvartsfinal i Svenska Cupen. Ett Jämtland utan viktiga försvarspjäser i form av Jaan Puidet och Gustav Hansson gavs inte stor chans innan matchen. Men ett ungt och orutinerat hemmalag stod emot riktigt bra. Till slut malde Luleå ner Jämtland och matchen slutade 73-90.
Läs mer

Kvartsfinal i Svenska Cupen för Jämtland

2019-11-08 08:46:41
En stor utmaning för Jämtland står för dörren. BC Luleå i valde Jämtland då de högre rankade lagen fick välja motståndare och valde oss.
Läs mer

Tappad defensiv fokus för Jämtland mot Wetterbygden

2019-11-06 08:58:00
Wetterbygden vinner Q3 med 37-20 och avgör matchen (106-87).
Inför mötet hade Jämtland ett mål i focus och det var att försöka kontrollera Wetterbygdens offensiv, vilket är lättare sagt än gjort. Men i stora drag kunde vi gå till halvtidsvila men intakta intentioner och mindre korrigeringar inför den andra halvan.
Läs mer

Jämtland möter ett av SBL's mest potenta offensiva lag!

2019-11-05 13:44:32
Jämtland tar sig ned till Småland för att möta Wetterbygden.
Wetterbygden spelade sin sista match för en vecka sedan mot Nässjö som de vann efter övertid.
En potent offensiv uppvisning av Wetterbygden där man satt hela 16 av 25 trepoängare (64%) och man skulle kunna tycka att med den procenten borde man vunnit lite enklare.  
Läs mer

Jämtland vann trots 0-20 period

2019-10-31 22:59:11
Umeå tog ett järngrepp om matchen när de gick från 42–37 till 42–57. Jämtland kämpade sig dock tillbaka och kunde till slut vinna med 89–86.
Läs mer

Ännu lite mer Forrest Gump i SBL

2019-10-31 13:15:11
”Life is like a box of chocolates my mom used to say, you never know what you gonna get” är ett filmcitat jag älskar. Inget kunde vara mer passande för årets SBL. Resultat ingen egentligen väntat sig dyker upp över allt hela tiden och inte minst jag har diametralt ändrat åsikt om flera av lagen i årets liga.
Läs mer

Nattsvart för Jämtland mot Köping

2019-10-27 17:41:11
Vid gånger som denna skulle det vara väldigt skönt att slippa skriva om det man varit med om som ansvarig Coach.
Idag skulle jag hellre bara få läsa det andra skriver om hur kass vi var. Det inkluderar alla död-grävar-klyhschor och panikångest lösningar vi borde göra. Vi har förtjänat allt det och lite till. Gör man som vi gjorde i första halvlek idag ska man inte bli visad någon nåd eller ges någon pardon. Vår egen Bloggare i stan skrev ”Upp som en sol och ned som en pannkaka” och sällan har jag varit så överens med Hasse som idag.
Läs mer

Jämtland gästar Köping

2019-10-26 08:37:33
Köping har rivstartat denna SBL säsong och vunnit fyra av sina fem första matcher. Borås var väl kanske den enda riktiga ”skrällen” för sen har Köping slagit Djurgården, Umeå och Nässjö men fått stryk av Wetterbygden. I de kommande fem matcherna kommer dock en rad av ordentliga test för Köping i form av BC Luleå, Södertälje Kings och Borås i tre av de kommande fem matcherna. Idag har man Jämtland och sen också Norrköping. Lyckas Köping vinna minst tre av de kommande fem matcherna så kommer de att ligga riktigt bra till. Vi vill förstås själva tro att vi blir minst lika svåra att slå som de tre ”tyngsta” namnen jag nyss nämnde, men det blir ju upp till bevis i dag.
Läs mer

ÄNTLIGEN vågade Jämtland gå med huvet först in i väggen!

2019-10-20 11:02:10
Jämtland tar en välbehövlig seger mot Södertälje och återfår en stor portion självförtroende och insikt i vad som saknats. Efter förlusten mot Borås i onsdags blev det lite av en uppenbarelse åtminstone för mig personligen. Jag insåg först då att vi hade spelat utan fullt hjärta i flera veckor. Fokus hade legat mer på hjärna och att hitta balans i spelet utan Tavrion Dawson, samtidigt som Tomas Raadik skulle spelas in. I den vevan glömde vi att fokus måste alltid ligga på att inte tillåta någon att göra det de vill göra. Det blir extra svårt att ”förstöra" när man faktiskt försöker vara ”snäll” mot den nya spelaren och mot sitt lag. Agerandet smittade av sig på oss alla inklusive mig själv.
Läs mer

ÄNTLIGEN vågade Jämtland gå med huvet först in i väggen!

2019-10-20 10:17:00
Jämtland tar en välbehövlig seger mot Södertälje och återfår en stor portion självförtroende och insikt i vad som saknats. Efter förlusten mot Borås i onsdags blev det lite av en uppenbarelse åtminstone för mig personligen. Jag insåg först då att vi hade spelat utan fullt hjärta i flera veckor. Fokus hade legat mer på hjärna och att hitta balans i spelet utan Tavrion Dawson, samtidigt som Tomas Raadik skulle spelas in. I den vevan glömde vi att fokus måste alltid ligga på att inte tillåta någon att göra det de vill göra. Det blir extra svårt att ”förstöra" när man faktiskt försöker vara ”snäll” mot den nya spelaren och mot sitt lag. Agerandet smittade av sig på oss alla inklusive mig själv.
Läs mer

Två lag med lite skakig inledning av säsongen redo att mötas?

2019-10-19 08:05:49
Även om Södertälje Kings har två segrar på tre matcher har de ändå haft en lite knackigare inledning än vad folk i allmänhet tror jag förväntat sig. 
Läs mer

Ännu en "glöd-i-del-av-matchen-match" för Jämtland

2019-10-17 12:21:09
För tredje matchen i rad har vi alldeles för långa perioder av spel utan tillräcklig glöd och energi.  Mot BC Luleå spelade vi inte med ”desperation” förrän i sista kvarten och då låg vi redan under med 20p men vände nästan matchen med 10-12 minuter av energi. Samma sak mot Norrköping då vi fick till knappa 13min av energi…..!
Läs mer

Jämtland mot Ligans bästa anfall?

2019-10-16 13:03:39
Efter några omgångar i SBL har vi nog alla börjat bilda en uppfattning om alla lagens styrkor och svagheter. Den uppfattningen kommer sannolikt ändra sig varje vecka för det finns inte många resultat som går som någon av oss förutspår.
Läs mer

Borås - Jämtand på Svtplay

2019-10-15 17:44:17
Borås - Jämtland kan ses här imorgon

Jämtland slog Norrköping

2019-10-12 02:01:00
Jämtland låg under med 10 poäng en bit in i tredje perioden efter bedrövligt distansskytte. Men när skyttet väl kom igång vann jämtarna ganska komfortabelt. Matchen slutade 90–78.
Läs mer

Upp till bevis för Jämtland när Norrköping kommer på besök

2019-10-10 17:06:06
Tre spelade matcher och tre förluster.  Säsongen är lång, MEN……   Jämtland har haft ett par tuffa veckor efter det som kändes som starten på en mini-svacka i mötet mot Djurgården. Förlust mot ett stekhett Djurgården, skadan på Tavrion Dawson och sen kallduschen mot Nässjö där vi tappade ledningen i slutsekunderna och gav bort en välbehövlig seger.  Nu kan vi dock inte acceptera några ursäkter längre.
Läs mer

Jämtland spurtade förgäves

2019-10-05 00:25:46
Ett närapå hopplöst underläge med 22 poäng i början av den sista perioden men Jämtland gav inte upp. I matchens slutskede låg Jämtland under med endast en poäng men Luleå lyckades hålla undan. Matchen slutade 94–98.
Läs mer
#HEJAJÄMTLAND