Nyheter

Niklas Larsson flyttar hem till Stockholm..över sommaren?

2018-04-18 08:12:26
Resan för Niklas Larsson och Jämtland Basket började redan sommaren 2014. Detta var året då Niklas, Jesper Eliasson, Gustav Hansson, Mattias Markusson och Olle Lundqvist skulle börja få ta ansvar och klubben började sin resa med att utveckla unga talanger för att på sikt bli bärande spelare i Basketligan (SBL).
Läs mer

Bittert, Jämtland

2018-04-07 23:55:38
Jämtland kämpade sig tillbaka från ett 15 poängs underläge i halvtid och gjorde matchen helt jämn inför slutperioden. Preston Purifoys sista skott gick ring och ut och Jämtland är därmed utslaget. Matchen slutade 83–86.
Läs mer

Och så blev det en avgörande match i Östersund

2018-04-06 13:37:38
Frågan är vad hemmaplans fördelen egentligen betytt för Jämtland och Borås så här långt? Inget av lagen har lyckats dra fördel av den de senaste matcherna och frågan är varför?
Läs mer

Ombytta roller inför Borås vs Jämtland

2018-04-05 07:55:07
För dryga 36 timmar sedan var Jämtland knappa favoriter för avancemang till semifinals spelet där Norrköping väntar. Nu är det precis tvärt om efter att Borås gav oss en ordentlig rundsmörjning på vår egen hemmaplan och chockade både oss och vår egen publik. De var länge sedan jag var i Tegeltemplet och det var så tyst att man kunde höra enstaka åskådare sucka eller harkla sig mot slutet av matchen. Tror inte buandet kan ha varit så långt borta och det hade vi fått tugga i oss efter den mer än mediokra insatsen vi bjöd på i en så pass viktig match.
Läs mer

Jämtland utan chans första kvartsfinalen

2018-04-03 23:29:54
Efter storsegern nere i Borås nyligen trodde kanske de flesta i publiken att Jämtland skulle ha en bra chans att vinna kvällens hemmamatch men Borås var bättre på allt. Matchen slutade 69–92.
Läs mer

Då drar allvaret igång för Jämtland och Borås!

2018-04-02 15:06:20
Två jämna lag som spelat 2-2 i Grundserien, där inbördes tabellplacering avgjordes i sista omgången.  Två lag som spelat både bra och dåligt där båda haft skador på bärande spelare att brottas med.   Finns det någon favorit i denna serien? Det vore väl ändå märkligt om Jämtland inte kände att vi har en liten fördel när vi nu går in i slutspelet eftersom vi har två raka vinster samt hemmaplans fördel mot Borås. Men lyssnar man till den allmänna opinionen råder det delade meningar.
Läs mer

Jämtland säkrade 3e platsen mot Borås

2018-03-28 07:38:26
Det finns förstås mycket att säga efter en match som denna. Men när man är i mitt i stormens öga så ligger fokus på det som komma skall så det gäller att inte slappna av och inte njuta för mycket.   Men jag vill ändå ta tillfället i akt och uppskatta både läget vi är i och personer som tagit oss hit. Jämtland Basket har precis avslutat en historisk grundserie med en pluskvot (15-13) för första gången i klubbens historia. Vi har dessutom placerat oss högre upp än någonsin tidigare i en grundserie (3a). Vi är 2a i publikligan och borde förstås vara en kandidat till årets matcharrangör än en gång.
Läs mer

Säsongens hittills vikigaste match för Jämtland mot Borås

2018-03-27 09:43:32
Men tyvärr har denna matchen (och Umeå-Södertäljes) hamnat i skuggan av en fråga som borde varit en icke-fråga! Förstås oerhört tråkigt och inte bra alls för vår sport. Men i detta fall har vi endast oss själva att skylla. Det finns inga yttre krafter som ställt till det för oss, utan hela denna soppan har vi skapat själva dels via egna rutiner som brustit, men också ett otroligt tråkigt och opportunistiskt agerande ifrån flera parter och då inte bara lag utan även medialt, bloggar och sociala media. 
Läs mer

BILJETTSLÄPP INFÖR KVARTSFINALEN

2018-03-26 12:30:18
SM-slutspelet inleds med kvartsfinaler där Jämtland ställs mot Borås Basket. Kvartsfinalerna spelas i bäst av 3 matcher och spelas TISDAG 3 APRIL och TORSDAG 5 APRIL med en eventuell tredje avgörande match, LÖRDAG 7 APRIL.
Läs mer

Uppförsbacke för Jämtland mot BC redan innan uppkast!

2018-03-24 09:46:12
Ibland måste man våga se sig själv i spegeln och konstatera fakta! Oavsett om Will Paul endast mäktar med att hålla sig kvar på banan i 11 minuter innan han foular ut just när vi behöver honom som mest. Oavsett om vi visste att Brandon Taylor skulle ha det tufft i sin första match tillbaka efter skada och var så seg som vi misstänkte att han skulle vara. Oavsett en hel hög med saker vi kunde/borde göra bättre så finns det en sak vi inte längre kan blunda för!
Läs mer

BC Luleå vs Jämtland är en viktigtmatch?

2018-03-22 15:38:11
Udda förutsättningar inför matchen när vi i skrivande stund inte vet utfallet i Södertälje frågan. Frågan är vad som händer i tabellen om vi vinner eller förlorar denna match när vi inte vet hur tabellen kommer ser ut? Blir det avdrag för Södertälje så är BC Luleå klara #1 i SBL redan innan uppkast mot Jämtland och Jämtland blir klara för hemmaplans fördel i QF - no contest. Jämtland har skador och vet inte om vi skall våga chansa och spela dem eller inte. Vi vet tyvärr inte hur viktig matchen kommer att bli i slutändan, så är det värt risken? Inte optimala förutsättningar för någon förstås.
Läs mer

Jämtland förlorade mot Umeå

2018-03-16 22:56:38
Umeå var i ledningen i stort sett hela matchen men Jämtland kom ikapp flera gånger om. Jämtland utan Larsson och Taylor förlorade till slut med 95–98.
Läs mer

Sista hemmamatchen i grundserien

2018-03-16 08:05:31
Här kommer den trasiga skivan IGEN, som påminner om att ”varje match är viktig”, men det känns inte som om jag har något val eftersom det kan inte vara mer sant än idag!   Först och främst har Jämtland tre matcher kvar av grundserien, samtidigt som en (1) seger till gör att vi sätter ett klubbrekord (fler vunna matcher än förlorade) och hemmaplan i kvartsfinalerna.
Läs mer

Jämtlands seger mot Uppsala förstärker vår trend

2018-03-10 18:50:42
Idag och igår har jag fått feedback på saker jag sagt eller gjort både verbalt, i text eller fysiskt. Ibland måste man (mig själv inkluderat) ta ett steg tillbaka, andas in, och utvärdera ens omgivning och verklighet. Det är inte ovanligt att man blir både insnöad eller får skygglappar i tron att man gör rätt. Det gäller förstås även mig själv.
Läs mer

Tungt besked för Uppsala innan mötet mot Jämtland

2018-03-09 09:59:06
Alla lag (undantaget Nässjö) slåss forfarande för att nå slutspelet, för att inte tappa sin plats eller för att klättra uppåt inför det samma. När klockan nu klämtar för Uppsala och slutspelståget precis håller på att lämna perrongen så får man en tungt avbräck - Victor Gaddefors lämnar klubben för spel i Franska Antibes.
Läs mer

Bra kvitto för Jämtland vid vinsten mot Norrköping

2018-03-07 09:01:40
Att tona ned vikten av denna segern och bara konstatera att det bara var en match som vilken som helst vore respektlöst mot både Norrköping och oss själva. Norrköping var inför vårt möte det formstarkaste laget i SBL och hade dagarna innan slagit BC Luleå. Tagit förstaplatsen i SBL. Hade hemmaplansfördel genom hela slutspelet samt mötte oss på sin egen hemmaplan där de endast förlorat en match under hela säsongen.
Läs mer

Jämtland besöker serieledarna Dolphins!

2018-03-06 11:13:21
Nu börjar det dra ihop sig på allvar och det är inte enkelt att hitta nya vinklar eller nya saker att skriva om när man möter lagen för fjärde gången samma säsong.
Läs mer

Marginalerna var på Jämtlands sida mot Södertälje

2018-03-02 07:33:22
En match med mer kamp an vackert spel. Två lag där det på olika sätt märktes att uppehållet och skador påverkat. För Jämtlands del var det märkbart i offensiven att Jaan Puidet inte kunde spela, då rörelsen utan boll inte var sådan som vi vill ha den eller som den brukar vara. Defensivt hade vi också svårt att hålla markeringarna på Valter Lindström och Martin Pahlmblad efter pick-och-rull spelet. Så pass mycket problem att vi faktiskt än en gång fick sälla oss i zon och sedan anpassa zonen till hur Södertälje spelade för att hinna med. Vad gäller Södertälje saknades Alex Lindqvist och det är självklart ett stort avbräck för dem. Att Rudy Mbemba också saknades är naturligtvis även det en stor pusselbit som hade gjort dem bättre.
Läs mer

En äkta "inbördes omgång" för flera lag

2018-02-28 14:12:16
Frågan är om just denna omgången (torsdag och fredag), i och med alla tabellägen, inte är lite mer intressant än vanligt? 

Norrköping tar emot BC Luleå i en direkt seriefinal, där Norrköping har chansen att kvittera mot BC till 2-2 i matcher och ta över serieledningen vid vinst med ca. 13-14p.
Uppsala tar emot Umeå i vad borde kallas en ”måste-match” för Uppsala om de vill hänga på slutspelet? Jämtland tar emot Södertälje där vinnaren får inbördes möten och ett klart försprång till en av de så åtråvärda Top 4 placeringarna. Slutligen Nässjö som tar emot Borås, där Borås försöker hålla distansen till jagande Jämtland och Södertälje.
Läs mer

Viktig seger mot Nässjö

2018-02-17 15:02:17
Ett lag som inte har något annat att spela för än sin egen stolthet och heder är, som jag sa innan matchen, livsfarliga att möta. Nässjös chanser att nå slutspelet var i praktiken mikroskopiska innan matchen och är nu, i och med förlusten igår mot Jämtland, mikrobiella.
Läs mer

En komplicerad match för Jämtland mot Nässjö

2018-02-16 08:32:27
Nässjö kommer inte att nå slutspelet och det avgjordes i de två sista omgångarna mot Uppsala och Umeå (tyvärr två förluster för Nässjö). Vad innebär det för Nässjö och i förlängningen för Jämtland?
Läs mer

Jämtland vann övertygande över Borås

2018-02-13 23:17:43
En bra andraperiod gav Jämtland en stor ledning som de höll ända in i mål. Matchen slutade 90–74.
Läs mer

Ny chans mot Borås för Jämtland

2018-02-12 14:33:21
Efter matchen mot BC Luleå var jag mer irriterad än på ganska länge efter en förlust. Den kändes så onödig….
Läs mer

Jämtland fortsatt svårt mot Luleå

2018-02-11 11:17:26
Jämtland kämpade sig tillbaka från underlägen flera gånger men när krutröken skingrats stod Luleå återigen som segrare. Matchen slutade 72-84.
Läs mer

Ett Norrlands derby med två olika sträck i fokus!

2018-02-09 16:02:19
Norrköping flåsar BC Luleå i nacken för den så viktiga förstaplatsen i Grundserien och hemmaplan hela vägen genom finalen. Umeå och Uppsala flåsar i Jämtlands nacke om den ännu viktigare sista slutspelsplatsen! Jämtland har artilleriet i aktern, snarare än i fören, för tillfället och kommer att ha så tills kusten är klar.
Läs mer

Nikkarinen till Finland

2018-02-07 13:51:57
Antto Nikkarinen lämnar Jämtland Basket och fortsätter säsongen i finska KTP Kotka just nu på åttondeplats i den finska högsta ligan.
Läs mer

Ytterligare ett steg i rätt riktning för Jämtland mot Umeå

2018-02-04 10:52:58
Efter 5 raka förluster innan vår seger mot Uppsala nu senast var det viktigt för Jämtland att följa upp med en ytterligare en vinst av flera anledningar. Den viktigaste tror säkert många er borde vara för att det var mot just Umeå som är en av de två konkurenterna om de sista slutspelsplatserna tillsammans med Uppsala och Umeå?
Läs mer

En äkta streckstrid i Norrland!

2018-02-01 16:24:14
Umeå har gått starkt de senast tre matcherna och vände en mörk trend, med fem raka förluster, till tre raka vinster.
Jämtland fick precis stopp på blödningen mot Uppsala och stoppade också en förlustsvit på fem raka förluster.
Läs mer

En svajig seger för Jämtland mot Uppsala!

2018-01-31 09:16:24
Det var både vackert och inte lika vackert utifrån vår egen synvinkel mot Uppsala. Vi visste att det skulle bli jobbigt att hålla Uppsala framför oss defensivt, men också i situationer där vi hamnar med liten spelare på Uppsalas stora. De är helt enkelt knepigt att spela mot just Uppsala. De är rörliga på alla positioner och dessutom stora och i Gaddefors fall brutalt snabb trotts sin storlek, samt Nordström som är lika brutalt stark som Gaddefors är snabb.
Läs mer

Nu händer det grejer i Jämtland - IGEN!

2018-01-30 09:02:36
Jämtland Basket hade under hösten en lite Upp & Ned resa då man vann flera matcher  i rad för att sedan förlora flera i rad. Men fram till jul så höll vi huvudet ovanför vattenytan. Inte helt utan problem skall sägas, för vi bytte ut Nick Tomsickmot Antto Nikkarinen precis innan starten och i samma veva blev Brandon Taylorskadad och William Walker flögs in. Nya spelare i truppen och det är inte alltid så självklart att saker bara rullar på!
Läs mer
#HEJAJÄMTLAND