BKV-Spelaren


Vi fortsätter succén med BKV-spelaren!

Nu fortsätter succén med BKV-spelaren! Det blir nu tredje året vi genomför detta. Första året var vi lite osäkra på hur initiativet skulle tas emot. Efter andra året kände vi att det skulle permanentas. Initiativet är enkelt - vi uppmuntrar privatpersoner att helt enkelt stödja Jämtland Basket. Överenskommelsen är lika enkel - insamlingen ska oavkortat gå till att förstärka spelarbudgeten. Tillsammans med Jämtland Basket utser vi också vem som ska bli BKV-spelaren. Emellanåt blir det missförstånd - insamlingen betalar inte spelarens lön utan förstärker spelarbudgeten.

Ju större Jämtland Basket ekonomi blir desto lättare blir det att kunna ha en högkvalitativ ledar- och spelartrupp. Innan vi tog först beslutet om insamlingen diskuterade vi andra aktiviteter, men konstaterade att ”vi mår bäst - när vi vinner matcher” så beslutet blev enkelt. En kraftsamling på att förstärka spelarbudgeten! Gensvaret på initiativen har varit stora.

Första säsongen var det 84 personer som tillsammans satsade 234.000 kr. Andra säsongen samlades det in 260 tkr fördelat på 122 personer. Tack ni alla! Hittills har Adam Rönnqvist och Jaan Puidet blivit BKV-spelare. Båda har mycket väl hedrat uppgiften att ha BKV-loggan som front på sitt matchställ. Vem blir det i år; RT Guinn, Tavrion Dawson, Daniel Johansson eller någon annan?

Förra säsongen slutade abrupt - Covid 19 ändrade förutsättningarna dramatiskt. Borås Basket blev svenska mästare. Lite orättvist menar många eftersom grundserien inte spelades klart och slutspelet inte genomfördes. Samtidigt måste det utses en vinnare, inte minst för ranking till internationellt spel.

Det var väldigt trist att inte få veta hur långt Gehrkes lag hade gått i slutspelet. Nu är det bara att blicka framåt och stödja det lag som Adnan Chuk ställer på banan. Jämtland Basket har växlat upp sin målsättning, SM guld inom tre år. Det är den resan vi ska stödja.

Årets säsong startar för Jämtland Basket del den 20 oktober med bortamatch mot Umeå. Första hemmamatchen är fredag 23 oktober mot Luleå. Ingen av oss vet hur Folkhälsomyndighetens rekommendationer ser ut vid den tidpunkten. Den nuvarande planen utgår från att matcherna spelas med publik. Samtliga matcher kommer sändas på SBLPlay.se.

Som ni förstår har Jämtland Basket en svårare situation att hantera kommande säsong än tidigare, detta av det enkla skälet att det är fler osäkra parametrar än tidigare.
Men, nu hjälper vi Jämtland Basket till en framgångsrik säsong!
Ni som lämnar bidrag får precis som förra året 1 Before-biljett (mat vid Before Basket och matchbiljett, vid valfritt tillfälle) för varje 1 tkr som ni lämnas.
Till höger i listan ser ni namnen på oss som stödjer BKV-spelaren.

0 3 0 0 0 0

Så här många kronor har kommit in till BKV-spelaren

Vilka är med

Erik Westin 12000 kr

Sören Westin 10000 kr

Björn Persson 2000 kr

Larsove Lundeteg 2000 kr

Alf Gunnmo 1000 kr

Eva Axstål 1000 kr

Johnny Gavelin 1000 kr

Torbjörn och Sara Hallqvist 1000 kr

#HEJAJÄMTLAND